Knutsel Club

Voor alle kinderen die graag creatief bezig zijn, zijn er verschillende knutsel groepen bij Oplage12. Zowel voor grotere groepen van maximaal 8 kinderen, als kleinere groepen van maximaal 3 kinderen. En voor de liefhebbers zijn er ook een op een knutsel momenten mogelijk.

Hoe ziet zo’n knutselmoment eruit?

Knutsel groep (max 8 kinderen)

Afhankelijk van de groep kan het zijn dat er een project is bedacht die we samen, ieder voor zich uitvoeren. Maar het kan ook zo zijn dat we een thema of een materiaal kiezen waar die keer mee gewerkt worden. Niets moet en veel is mogelijk (binnen bepaalde kaders). Er zijn allerlei materialen aanwezig en ook help ik de kinderen graag op weg met als doel dat ieder kind vol trots met een eigen gemaakte knutsel naar huis gaat! Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld met keramiek bezig zijn, papier scheppen, vilten, schilderen, met natuurlijke materialen bezig zijn…een atelier vol mogelijkheden!

Kleine knutsel groep (max 3 kinderen)

Soms is een grotere groep met kinderen wat intimiderend. Wie zij daar? Zijn ze wel aardig? Hoe houd ik mezelf staande? Voor deze kinderen is er de kleine knutsel groep. In een kleine groep is alles wat overzichtelijker. Je hebt letterlijk meer ruimte voor jezelf. Wat er geknutseld wordt is ook hier van de groep en de behoeftes afhankelijk. Insteek is wel om het zelfvertrouwen van de kinderen wat te laten groeien. Dat houdt in dat we  schijnbaar onmogelijke projecten in kleine stapjes maken om zo een prachtig eindresultaat te creëren waar ze helemaal trots op zijn. Dit kan een klassikaal project zijn (allemaal hetzelfde maken maar ieder voor zich), maar het kan ook een individueel traject zijn. Het voordeel van een kleine groep is dat er tegelijkertijd  door verschillende kinderen met verschillende technieken gewerkt kan worden.

Een-op-een

Andere kinderen zijn nog wat spannend. Je wil graag creatief bezig zijn en vindt het helemaal niet erg om alleen met een volwassene te zijn. Je krijgt de aandacht die je nodig hebt, maar mocht jij liever stilletjes in een hoekje willen werken is dat ook helemaal prima. Er kan gekletst worden, of juist alleen de radio aan. Langzaam ontstaat er iets, niet alleen een project, maar ook een voorzichtige vertrouwensband. Hier kunnen we verder op bouwen, en eventueel als de tijd er rijp voor is, wat andere kinderen aan onze momenten toevoegen. Alles op jouw tempo en in overleg met jou (en je ouders).

De knutsel groepen beginnen weer in september. Wil jij eerder aan de slag? Vraag naar de mogelijkheden 🙂

Meer weten? stuur mij gerust een berichtje