Jaren geleden koos ik ervoor om met kinderen te werken. Ik wist nog niet precies hoe ik dit ging invullen en ben uiteindelijk Ontwikkelingspsychologie gaan studeren. In 2000 ben ik afgestudeerd als kinderpsycholoog. Na meerdere uitstapjes te maken in verschillende settings; behandelaar, groepsleider bij een autistisch centrum en diagnostische psycholoog, werd mij duidelijk dat ik de focus teveel op ouders vond liggen, terwijl ik juist met de kinderen aan de slag wilde.

Rond die tijd werd ik zwanger en besloot om te stoppen met werken en er fulltime voor het gezin te zijn. Drie kinderen en ongeveer 12 jaar later werd ik in een gesprek met mijn dochter geconfronteerd met mijn keuze om niet meer te werken. Ik had net een heel betoog gehouden dat ze haar hart moest volgen bij een uiteindelijke carrière keuze, waarop zij zich omdraaide en zei “en jij?”.

Oplage12 was geboren. Een plek waar ik mijn creativiteit en liefde voor mensen om me heen kon combineren. Door de jaren heen zijn er wat kleine veranderingen in mijn bedrijf gekomen. Zo heb ik nu geen fysieke winkel meer en ben ik meer gefocust op het geven van allerlei kinderfeestjes en creatieve workshops. Ook vind ik het belangrijk, en vooral leuk, om een podium voor andere creatievelingen te bieden en af en toe ook samen nieuwe workshops te bedenken.

Na heel wat kinderfeestjes en workshops, en weer heel wat kinderen te hebben gezien kriebelt het soms weer een beetje. Zo zie ik in iedere groep, bij ieder feestje, dat er altijd een kind wat buiten de groep staat. Die hoort er vaak wat minder bij, is vaak wat meer teruggetrokken of laat juist wat meer ‘dwars’ gedrag zien. Ik merk door de jaren heen dat dit de kinderen zijn die ik  tijdens een feestje eruit pik om , naast de rest van de groep, net wat meer aandacht te geven. Het geeft mij dan veel voldoening om zo’n kind te zien stralen en echt van het feestje te zien genieten. Ze stijgen ook meteen in aanzien bij de rest van de groep en gaan vaak als een geheel hier de deur uit. Prachtig vind ik dat!  Ze hebben vaak iets gemaakt wat ze eerst niet voor mogelijk hielden en zijn apetrots! Dat is het leukste moment van ieder workshop op feestje. Je ziet zowel kinderen als volwassenen echt groeien in hun zelfvertrouwen.

Dit is iets wat ik voor kinderen die daar wat meer behoefte aan hebben, in de kleine knutsel groepen en een op een momenten aanbied. Niet als psycholoog, niet als coach maar gewoon als medemens die het kind zich graag ziet ontwikkelen en zich ziet ontplooien in een hopelijk wat gelukkiger kind. En zo volg ik stiekem weer mijn hart, precies zoals ik hoop dat mijn kinderen dat ook ooit zullen doen…